Menu

Everyday people

Everyday People, een nieuwe uitdaging: elke dag een portretfoto maken.

everyday people - dagelijkse portretfoto - © Fotografie: Martin Hogeboom

 

Omdat ik het leuk vind om mensen te fotograferen. Maar ook om creatief te blijven, om me heen te blijven kijken en mezelf te dwingen om vooral ook eigen werk te blijven maken.

Het lijkt me dus wel leuk om eens te zien of (en hoe lang) ik het volhoud om elke dag minimaal 1 portret te maken. Tot nu toe lukt het aardig goed: sinds 24 januari houd ik een blogje bij waarop ik elke dag een portretfoto plaats die ik op die dag gemaakt heb. De eerste 2 weken plaatste ik die nog ergens anders, maar ik liep tegen blipfoto.com aan: een plek om dagelijks 1 foto te plaatsen. Het leuke van die site is dat je maar 1 foto per dag kunt uploaden en dat die ook echt op die dag gemaakt moet zijn.

De foto’s zijn te zien op http://www.blipfoto.com/everydaypeople. Dagelijks vers! 😉

De titel voor het project heb ik trouwens geleend van het jaren 60 liedje van Sly and the Family Stone: “Everyday people”. In dit geval op te vatten als alledaagse mensen (maar wel bijzonder) of elke dag mensen. Een leuk project om mee bezig te zijn: elke dag bewust op zoek naar een interessant portret. Interessant door het licht, door de uitsnede, de omgeving, maar meestal door de persoon en zijn verhaal. Je gaat weer eens wat meer om je heen kijken en het levert vaak leuke gesprekken op. Wat ik 1 van de mooiste dingen van portretfotografie vind: de verhalen die je van mensen hoort. Je blijft bijleren door portretten te maken.

 

 

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692