Menu

Workshop portretfotografie op locatie

Het is al weer een flinke tijd geleden dat ik workshops gegeven heb. Hoog tijd om dat weer eens te gaan doen! Als eerste staan er nu 2 workshops portretfotografie op locatie gepland bij Calumet Photo in Amsterdam: op vrijdag 26 februari en zaterdag 23 april. Meer info vind je via deze link.

 

 

Het onderwerp is portretfotografie op locatie, maar dat moet je vrij ruim nemen: het gaat over het fotograferen van mensen in allerlei situaties. Een praktische workshop met veel voorbeeldfoto’s en uitleg over hoe ze gemaakt zijn. We gaan in op de verhalen en denkwijze achter de foto’s, composities en standpunten, gebruik maken van de omgeving, omgaan met mensen, werken met licht en verlichting. Verder komt het werken met een systeemcamera aan de orde. Eén van de grootste veranderingen in mijn werkwijze van de afgelopen jaren is wel dat ik de meeste foto’s tegenwoordig maak met de Fujifilm X-t1 en X-Pro1. Een mooie kleine cameraset met lichtsterkte objectieven die bij het fotograferen van mensen grote voordelen hebben. In de workshop gaan we daar op in. Na het theoriedeel is er nog tijd over voor een stukje praktijk en gaan we even een serie foto’s schieten. We werken in een vrij kleine groep, dus er is voldoende ruimte voor vragen. Opgeven kan via de website van Calumet Photographic.

 

En nu we het toch over evenementen hebben: mocht je mij eens “live on stage” willen zien, kom dan naar de Professional Imaging beurs in Nijkerk op 12, 13 en/of 14 maart – klik hier voor de tijdstippen. Ik doe daar een demo fotoshoot van een uur op een podium, vast interessant om te zien… En voor mij is het wel leuk als er toch een paar mensen in de zaal zitten. 😉 Dus misschien tot ziens in Amsterdam of Nijkerk!

 

Schermafbeelding 2016-02-07 om 15.08.27

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692