Menu

Steelprint

Ik wilde mijn vriend Rien een mooie vergroting kado doen. Op zoek naar iets anders dan een canvasje of een foto in een lijstje kwam ik Steelprint tegen: een foto op HD Metal Canvas.

Steelprint - © Fotografie: Martin Hogeboom

De versie die ik besteld heb heeft omgezette randen waar het beeld op doorloopt. Het lijkt wel een beetje op een metalen reclamebord, mooi passend bij deze foto. Bovendien knallen de kleuren lekker op dit mooie glanzende materiaal, helemaal geschikt voor een kleurrijk beeld als dit.
Steelprint - © Fotografie: Martin HogeboomSteelprint - © Fotografie: Martin Hogeboom

Aan de achterzijde zit een profiel om hem op te hangen:

Steelprint - © Fotografie: Martin Hogeboom

 

Rien had nog een plekje vrij aan de muur, zodat de foto mooi tot zijn recht kwam!

Steelprint - © Fotografie: Martin HogeboomSteelprint - © Fotografie: Martin Hogeboom

Steelprint - © Fotografie: Martin Hogeboom

Aan de foto die ik heb uitgekozen zit trouwens een leuk verhaal. Jaren geleden kocht ik een boek over reisfotografie van Christian Heeb, een fotograaf die ik al een tijd volgde via fotobladen etc. Niet alleen vond ik de reizen die hij door Amerika maakte prachtig, zijn manier van werken sprak me ook erg aan: veel groothoekfotografie met lekker knallende kleuren (op die prachtige Fuji Velvia diafilm, wie kent het niet? ;-)). Bij toeval belandde ik op 1 van de reizen met Crossroads motortours bij het Blue Swallow Motel in Tucumcari, New Mexico. Ik herkende het plekje gelijk van de cover van het boek en vond het wel kicken dat ik op dezelfde plek was. Ik had bovendien het geluk er die avond te overnachten, dus tegen de schemering kon ik een vergelijkbare foto maken.

Travel photography - Christaan Heeb

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692