Menu

De eerste Outdoor Photography Experience

Onlangs hebben we de eerste editie van de Outdoor Photography Experience in La Herradura in Spanje gedaan en het was fantastisch: de combinatie van actief buiten bezig zijn, fotograferen en leren bleek een schot in de roos. Volgend jaar gaat er dus zeker een vervolg komen: van 20-24 april 2018 en 4-8 oktober 2018. Opnieuw georganiseerd samen met Sophie en Lorenzo van Activ8you en Jeroen Stultiens van Costamundo, die ook deze leuke aftermovie maakte.

 

 

Elke dag begon met een korte briefing of een fotografisch lesje en daarna 1 of meerdere activiteiten, waaronder mountainbiken, kayakken, bergwandelen, bezichtigingen etc. Hierbij was er de ruimte om de activiteit zelf te beleven maar ook om er foto’s van te maken. Beleving en genieten stond voorop. Aan het eind van elke dag was er gelegenheid voor de deelnemers om hun 5 top beelden van de dag te bewerken en te presenteren, het “high 5” moment. Een mooie uitdaging om zo creatief mogelijk voor de dag te komen en geweldig om te zien hoe verschillend foto’s van hetzelfde onderwerp kunnen zijn. Ook van je mede cursisten leer je dus weer. Hieronder een greep uit de beelden die ik zelf gemaakt heb. De eerste dag was de opdracht om alleen je favoriete lens te gebruiken. In mijn geval de 16mm/1,4 op de Fujifilm X-T2, vanwege de mooie combinatie van perspectief en onscherpte bij volle lensopening.

Off-camera flitsen en mountainbiken gecombineerd:

En “off-mountainbike” fotograferen:

 

Paardijden in een vervreemdende bergachtige omgeving

 

 

 

Nog zo’n leuke uitdaging: een rugby wedstrijd fotograferen.

 

En nog leuker: modderige koppen na afloop van de wedstrijd:

 

Best een uitdaging om zelf ook te springen van deze hoogtes.

 

Zelfs tijdens het eten konden we de camera’s niet laten liggen:

Met een videolampje als verlichting en 2 witte borden als reflectiescherm:

 

 

En nog wat meer leuke behind the scenes foto’s:

 

 

Als je interesse hebt om volgend jaar van 20-24 april 2018 en 4-8 oktober 2018 mee te gaan en/of meer informatie wil, neem dan even contact met mij op: martin@martinhogeboom.nl.

 

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692