Menu

Jumbo-Visma wielerploeg

Altijd lekker om in een koude natte winter even een paar dagen te kunnen fotograferen op een warm zonnig plekje. 🙂 Voor Kärcher Nederland had ik onlangs een mooie opdracht in de omgeving van Alicante in Spanje: een serie foto’s maken achter de schermen bij een trainingskamp van wielerploeg Jumbo-Visma.

Avondopname reinigen van een racefiets met karcher apparatuur - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 16mm/1,4 ISO640 1/13 f2,8

Samen met Mark van de Pol van MRK film heb ik een mooie serie beelden geschoten van mecaniciens die aan het werk zijn met Kärcher apparatuur, interviews met renners gedaan over het belang van schone en goed onderhouden fietsen en sfeerfoto’s van de renners die in de omgeving aan het trainen waren.

De start van de training, ’s ochtends vroeg

Wielrenner tegen opkomende zon - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @20mm ISO200 1/850 f6,4
Start van de training - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @13,8mm ISO400 1/1400 f/7,1
Mecanicien en wielrenner in gesprek tijdens reinigen van de fiets - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @16,6mm ISO200 1/500 f6,4

Om een beetje meer pit aan de opnames van de fietsers te geven heb ik ingeflitst met een Godox AD-200 flitser die op een klein statiefje in de berm stond. Een lekker compacte flitser met toch een aardig sterk vermogen. Ideaal voor dit soort shoots waar je geen kilo’s aan apparatuur kunt meeslepen omdat je mobiel moet blijven, maar waar je toch wat onderscheidende beelden wil maken.

Op de fiets in Spaans landschap met blauwe lucht en ingeflitst met Godox flitser - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @10mm ISO320 1/1600 f5,0
Bovenaanzicht van wielrenner op de fiets in Spaans landschap met blauwe lucht en ingeflitst met Godox flitser - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @13,2mm ISO320 1/1000 f5,0

Best relaxed om ergens in de berm, lekker in het zonnetje, te wachten op wielrenners die voorbij komen.

Martin Hogeboom fotograaf in de berm tijdens een fotoshoot in Spanje - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl

Het werk voor de mecaniciens etc gaat tot laat in de avond door. Er was voldoende licht om een scherpe foto te maken maar ik kon het toch niet laten om even een aantal flitsers om de auto heen te zetten om het beeld net even wat meer te laten knallen. 🙂

Avondopname reinigen van een mercedes met karcher apparatuur - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl
Fujifilm X-T2 10-24mm/4 @10mm ISO500 1/5 f4,0

Een schetsje van de verlichting:

Schets van de opstelling van de flitsers bij de avondopname reinigen van een mercedes met karcher apparatuur - Fotografie voor Karcher tijdens een trainingskamp van de Jumbo-Visma wielerploeg in Alicante, Spanje - © Fotografie: Martin Hogeboom - www.martinhogeboom.nl

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692