Menu

Flitsende locatieportretten

Als je het WordPress admin gedeelte aan het opruimen bent kom je nog eens wat tegen. Zoals een concept blogbericht van 7 jaar geleden dat ik nooit afgemaakt heb. Die kan natuurlijk de prullenbak in, maar ik kan hem natuurlijk ook gewoon alsnog plaatsen. 🙂 Het ging om een aantal locatieportretten voor bedrijfsmagazines, waarbij ik o.a. met losse flitsers wat effecten had bereikt.

Via LinkedIn heb ik de heren in dit bericht even opgezocht en gecheckt of ze het okay vonden dat de foto’s alsnog geplaatst worden. Dus met hun toestemming, wat flitsende portretten.

Deze portretfoto van Sjoerd Oskam bij CBP in Apeldoorn is gemaakt met 2 flitsers: 1 van links met paraplu om het gezicht op te helderen en een tweede flitser van achteren recht in mijn lens gericht zodat het, ondanks dat het een grijs dagje was, lijkt alsof er een zonnetje binnen valt.

Uit dezelfde sessie, geschoten door een raam met veel aanwezig licht van de lampjes, waarbij de kleurtemperatuur van de lampjes lekker warm is gehouden, terwijl door een flitser vanaf rechts het gezicht van Sjoerd neutraal van kleur bleef.

 

En een portret van Roelof Konterman van Achmea, in een trappenhuis in Noordwijk gefotografeerd voor het magazine ”Health in bedrijf”.

Een schetsje van de opstelling van de flitsers (in dit geval Canon 580EX flitsers, aangestuurd met PocketWizards)

Schets van verlichting bij locatieportret in Noordwijk

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692