Menu

RatRace Custom

Aan mijn serie LEDportret – stoere portretfoto’s waarbij ik LED licht als lichtbron gebruik – heb ik weer een boeiend en sympathiek persoon toegevoegd: Buddhi Adikari van RatRace Customs.

Buddhi Adikari op zijn Harley Davidson - custom bike bouwer bij Ratracer Customs in Zwolle - © Fotografie: Martin Hogeboom
Fujifilm GFX50s met Canon 85mm1,2 lens – ISO800 1/80 f/1,6

Buddhi had ik jaren geleden al eens gefotografeerd toen hij muziek maakte op een terras waarik toevallig een biertje zat te drinken. Ik schoot toen een mooi close up portret van hem voor mijn serie Everyday People. Een foto die zelfs in het boek terechtgekomen is.

Ik was op zoek was naar interessante mensen voor deze serie en moest eigenlijk gelijk weer aan hem denken omdat ik wist dat hij behalve muzikant ook bouwer van custom motoren was; voornamelijk Harley Davidson en Ducati. Twee merken waar ik ook wel wat mee heb. Het werd 1 van die shoots waarbij het gesprek dat je samen hebt al zo mooi is dat de shoot al is geslaagd voordat je de camera maar hebt gepakt. Van de paar uur die met hem heb doorgebracht is de meeste tijd daar dus aan opgegaan. Super om zijn verhaal te horen, over zijn jeugd, het avontuurlijke leven van zijn vader, zijn liefde voor motoren, de manier waarop hij in Nederland is gekomen en nog veel meer. Bijna voer voor een roman.

Uiteindelijk kwam ik voor een portretfoto, dus die hebben we ook gemaakt. Ik wilde een geposeerd portret van hem, met mooi licht en een onscherpe achergrond. Dus al te veel tijd hoefde dat niet te kosten, een kwartiertje was meer dan voldoende. Qua verlichting heb ik 1 LED lamp gebruikt, de Ledgo T1440 LED Studio Light die lekker zacht licht geeft. Zo opgesteld dat het licht indirect op zijn gezicht valt.

Buddhie Adikari - custom bike bouwer bij Ratracer Customs in Zwolle - © Fotografie: Martin Hogeboom
Fujifilm GFX50s met Canon 85mm1,2 lens – ISO800 1/60 f/1,6

De foto’s zijn geschoten met de Fujifilm GFX50s met daarop, via een Techart adapter, de Canon 85mm/1,2 tele, een combinatie die een ontzettend lekkere onscherpte in de achtergrond geeft. Hieronder een paar BTS foto’s:

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692