Menu

Kenya Kinderen – deel 1

In september ga ik naar Kenya om een groep fietsers te fotograferen die onder de titel Epe Fietst Voor Water met een fietstocht geld gaan inzamelen voor de Stichting Kenya Kinderen. Dit is een stichting die zich inzet om de leefomstandigheden van kinderen in de Rift Valley in centraal Kenya te verbeteren d.m.v. projecten die betrekking hebben op hygiëne, voeding, opvang en scholing. Afgelopen voorjaar ben ik ook al in het land geweest om te fotograferen bij een kindertehuis, een waterproject, op scholen en bij mensen thuis.

Het werd een indrukwekkende reis, waarin ik enorme contrasten te zien kreeg. Van uitzichtloze situaties in gezinnen die te maken hebben met armoede, honger en ziektes tot aan kinderen die kans op een beter leven krijgen in het Boresha kindertehuis. Het meest geraakt werd ik door de bezoeken aan een aantal gezinnen in het dorp Maai Mahiu – mensen die leven op een manier waar ik me geen voorstelling van kon maken vanuit mijn luxe westerse leventje…

Wil je weten hoe je de Stichting Kenya Kinderen kunt steunen? Kijk daarvoor bijvoorbeeld op de website www.kenyakinderen.nl voor o.a. mogelijkheden om een kind te sponsoren of op de Facebook pagina van de actie Epe fietst voor water 2019 om daaraan te doneren.

Binnenkort plaats ik meer foto’s uit deze reportage, onder andere van het kindertehuis en het waterproject dat is opgezet.

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692