Menu

Kenya Kinderen – deel 2

Dit is het tweede deel van mijn verslag over de reis naar Kenya voor de stichting Kenya Kinderen, met deze keer de foto’s die ik in een aantal scholen en van het waterproject heb gemaakt. In september ga ik opnieuw naar het land om en groep fietsers te fotograferen die onder de titel Epe Fietst Voor Water met een fietstocht geld gaan inzamelen voor deze stichting.

Het eerste deel vind je hier: KENYA KINDEREN – DEEL 1

Scholen

Na de narigheid die we zagen bij de mensen die we thuis bezochten kregen we op de scholen een ander beeld te te zien. Kinderen die les kregen in lokalen die wij misschien wat goed gevuld zouden vinden. Zonder modern lesmateriaal als iPads, maar wel met lachende gezichten. Een wat wrange kant is wel dat veel kinderen naar het openbare onderwijs gestuurd worden vanwege de maaltijd die ze 1 keer per dag krijgen op de school, puur omdat de ouders het geld niet hebben om de kinderen zelf te voeden. Lange rijen voor de keuken waar per kind een papje van bonen geserveerd wordt. En waar ze vervolgens een hele dag op moeten teren…

Lange rijen voor de keuken tijdens de middag maaltijd. Voor veel kinderen het enige voedsel dat ze krijgen op een dag

Waterproject

De watervoorziening voor de inwoners van Maai Mahiu is verre van ideaal. De ligging van het dorp, aan de rand van een bergkam, zorgt voor weinig regen en dit veroorzaakt ernstige problemen. Als gevolg van het drinken van vervuild water zien we veel ziektes onder volwassenen en sterfte onder kinderen. Een vicieuze cirkel die maar moeilijk door de inwoners zelf te doorbreken is. Stichting Kenya Kinderen zet zich daarom in om schoon drinkwater te realiseren. Overal in het dorp zie je karretjes met daarop tonnen met water voortgetrokken door ezels.

Als je nou dit hele blogbericht bekeken hebt dan ben je vast ook geïnteresseerd hoe je de Stichting Kenya Kinderen kunt steunen! 🙂 Kijk daarvoor bijvoorbeeld op de website www.kenyakinderen.nl voor o.a. mogelijkheden om een kind te sponsoren of op de Facebook pagina van de actie Epe fietst voor water 2019 om daaraan te doneren.

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692