Menu

Kenya Kinderen – deel 3

Deel 3 van de fotoserie voor de stichting Kenya Kinderen, met deze keer o.a. de foto’s van het kindertehuis. In september ga ik opnieuw naar Kenya om een groep fietsers te fotograferen die onder de titel Epe Fietst Voor Water met een fietstocht geld gaan inzamelen voor deze stichting.

Het eerste deel vind je hier: KENYA KINDEREN – DEEL 1

Het tweede deel vind je hier: KENYA KINDEREN – DEEL 2

Boresha kindertehuis

Een heel ander beeld zagen we in het Boresha kindertehuis dat door Stichting Kenya Kinderen is opgezet. We zagen kinderen die weer kind konden zijn, die weer lachten en buiten speelden. Kinderen met hoop op een betere toekomst. Het weeshuis bestaat uit een aantal losse woningen waar de kinderen als in een gezin leven, met in elk huis een vader en moeder die dag en nacht aanwezig zijn en ooms en tantes die overdag op bezoek komen om te helpen. De kinderen gaan na school naar huis waar ze samen wat drinken en eventueel huiswerk maken, buiten spelen en met hun gezin samen eten.

Op zondagochtend zijn we met de kinderen naar het dorp gelopen, een wandeling van ongeveer een uur door stof en hitte om de zondagsschool en de kerkdienst te bezoeken. Alweer een volgend enorm indrukwekkend moment in de reis. Heel bijzonder en emotioneel om te zien hoe mensen in hun mooiste kleren even een paar uur alle narigheid van hun dagelijkse bestaan vergeten en opgaan in een lange kerkdienst met een gepassioneerde preek van de dominee en vooral heel veel zang en dans.

Na afloop van de kerkdienst zijn we met de kinderen doorgelopen naar een speeltuin, waar ze een paar heerlijk aan het spelen waren.

Als je nou dit hele blogbericht bekeken hebt dan ben je vast ook geïnteresseerd hoe je de Stichting Kenya Kinderen kunt steunen! 🙂 Kijk daarvoor bijvoorbeeld op de website www.kenyakinderen.nl voor o.a. mogelijkheden om een kind te sponsoren of op de Facebook pagina van de actie Epe fietst voor water 2019 om daaraan te doneren.

Comment

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692