Menu

Apparatuur

Omdat er veel fotografen mijn blog volgen die geïnteresseerd zijn in de spullen die ik gebruik, leek het me een goed idee om eens een pagina te maken waarop ik opsom waar ik tegenwoordig mee werk. Af en toe wissel ik nog weleens, dus ik zal proberen deze pagina zo up to date mogelijk te houden

Camera’s en objectieven

Na jarenlang met Canon gefotografeerd te hebben ben ik een aantal jaren geleden overgestapt naar het Fujifilm X-systeem. Die “overstap” is trouwens wel vrij geleidelijk gegaan, in eerste instantie gebruikte ik de Fujifilm set naast mijn DSLR set, maar gaandeweg ben ik ze meer en meer gaan gebruiken. Vooral vanwege het geweldige dynamische bereik in de beelden en de fijne handling van de camera’s. Dat laatste maakte eigenlijk vooral dat ik er telkens als eerste naar greep. Het gebruik van het LCD scherm achterop de camera als zoeker past precies in mijn manier van werken: de shoots ermee verliepen steeds heel intuïtief en ik bleef lekker in in de flow van de shoot bij het zoeken naar de juiste standpunten. Dat maakte dat mijn andere set steeds vaker in de tas, in de auto of later zelfs helemaal thuis bleef liggen.

De spullen waar ik momenteel mee werk zijn:

Fujifilm X-T2 body

Fujifilm X-Pro 2 body

Fujifilm 16mm/1,4

Fujifilm 35mm/1,4

Fujifilm 56mm/1,2

Fujifilm 10-24mm/4

Fujifilm 50-140mm/2,8

Samyang 8mm/2,8 fisheye

Middenformaat set:

Fujifilm GFX-50s body

Fujifilm 63mm/2,8

Techart adapter Fujifilm GFX – Canon EF

Canon EF 85mm/1,2L

Canon 16-35mm/2,8L II

Flitslicht

Godox AD-200

Godox 685f

Godox X1 trigger

Continu licht

Ledgo videolight

Ledgo T1440 LED Studio Light

Ledgo D600 Fresnel spot

Ledgo striplights

Ringlight van BPP

 

Computers en software

Al 20 jaar werk ik alleen maar met Apple computers, ooit mee begonnen omdat ik het mooi spul vond en omdat het gewoon werkt. Computers voor mensen die van mooie spulletjes houden en er graag mooie dingen mee maken in plaats van zich bezighouden met het installeren van drivers en updaten en zo.

Bewerking doen we op MacBook Pro’s en sinds we met Lightroom CC werken, ook op de iPad Pro. 

Contactgegevens

Bel, app, mail, chat of link op social media met Martin Hogeboom via:

+31 6 29202692